maandag 5 mei 2008

Markt zet zich schrap voor koersduik Yahoo!

Markt zet zich schrap voor koersduik Yahoo!

Op de Europese aandelenmarkten staan rond de middag rode cijfers op de koersenborden. Microsoft heeft dit weekend zijn bod van 30 miljard euro op Yahoo! ingetrokken. Het sentiment in de Europese technologiesector staat hierdoor onder druk. Op Wall Street staan de futures duidelijk in de min. Beleggers vrezen voor een forse pandoering voor Yahoo!

Jerry Yang, gedelegeerd bestuurder van Yahoo!, mag vrezen voor een forse afstraffing van het aandeel van zijn bedrijf - foto bloomberg

(tijd) - Op de beurs van Frankfurt keldert het aandeel Yahoo! 19 procent. Waarnemers gaan ervan uit dat het aandeel straks bij de opening in New York een flinke tuimeling zal maken nu Microsoft zijn bod heeft ingetrokken. In de voorbeurshandel op Wall Street verliest het aandeel zo'n 21 procent. Microsoft daarentegen schrijft ongeveer 4 procent bij. Analisten menen dat de softwaregigant er goed aan heeft gedaan om zijn bod niet te verhogen.

In Londen zijn de beurzen vandaag gesloten voor Bank Holiday. De indicator voor de technologiesector in de DJ Stoxx600 staat 1,3 procent lager, veruit de grootste daler onder de sector. Enkel de indexen voor de auto- en consumptiesectoren kunnen winnen.

Onder de Europese technologiewaarden in de Stoxx600 is er geen enkele stijger. Ericsson zakt 2,7 procent tot 14,16 Zweedse kroon, Alcatel-Lucent daalt 1,9 procent tot 4,43 euro en ASML gaat 1,7 procent lager naar 18,83 euro.

Brussel

Sterkste stijger in Brussel is Agfa-Gevaert. De beeldvormingsgroep uit Mortsel herstelt wat van de flinke verliezen van vorige week en gaat nu 3,2 procent hoger tot 4,79 euro. Grootste daler is UCB, dat een verlies moet slikken van 2,2 procent op 26,46 euro.

Op de brede markt blijft Alfacam het goed doen met een winst van 4,6 procent op 12,60 euro. De leverancier van tv-diensten lijkt nog steeds te kunnen profiteren van het nieuws dat hij samen met Ostankino de Russische presidentiƫle machtsoverdracht in beeld zal brengen.

Baltic Dry

De scheepvaartgroep CMB, gespecialiseed in het transport van bulkgoederen, staat intussen 0,8 procent hoger op 47,38 euro, na meer dan 4 procent hoger te zijn geopend. De Baltic Dry Index, de graadmeter voor de prijzen voor het vervoer van droge bulk is tot het hoogste peil in vier maanden gestegen dankzij de steeds groter wordende vraag naar grondstoffen. Het afgelopen weekend kwam CMB ook al in de kijker te staan toen De Tijd wist te melden dat de scheepvaartgroep de afgelopen vijf jaar zijn dividend zag vertienvoudigen.

Pieter Suy

09:44 - 05/05/2008
Copyright © De Tijd

Geen opmerkingen: